ခေါင်းစဥ် ၅။ အရင်းအမြစ်များကို ပြန်လည်အသုံးပြုခြင်း။
ကျွန်ုပ်တို့၏ ရည်မှန်းချက်မှာ လူတို့စားမရသော အစားအစာစွန့်ပစ်ပစ္စည်းများ၊ လုပ်ငန်းဘေးထွက်ပစ္စည်းများကို လူတို့စားသုံးနိုင်သည့် ပရိုတင်းဓာတ်များအဖြစ် ပြောင်းလဲရန်ဖြစ်သည်။ ထိုနည်းတူစွာ အစားအစာလုပ်ငန်းမှ ရရှိသောအသုံးဝင်အာဟာရများကို တိရစ္ဆာန်အစာများတွင် တဖြည်းဖြည်းထည့်သွင်းကာ တိရစ္ဆာန်အစာထုတ်လုပ်ရာတွင် ရှားပါးကုန်ကြမ်းများ အသုံးပြုမှုကို လျှော့ချရန် ရည်ရွယ်ပါသည်။
သဘာသပတ်၀န်းကျင်နှင့်ညီညွတ်သောရည်မှန်းချက်။
၂၀၃၀ တွင် အရည်အသွေး၊ ဘေးကင်းရေး၊ ဒေသနှင့်ကိုက်ညီမှု၊ ရရှိနိုင်မှုနှင့် ကုန်ကျစရိတ်တို့ကို ချိန်ဆကာ အစာထုတ်ကုန်များတွင် ကျန်အရင်းအမြစ်များ အများဆုံးအသုံးချရန် ရည်မှန်းထားပြီး အစားအစာစွန့်ပစ်မှု လျှော့ချရေးတွင်လည်း တက်ကြွစွာ ပါဝင်မည်။


အကြွင်းအကျန်များကိုပြန်သုံးခြင်း။
အစားအသောက်များမှအကြွင်းအကျန်များကိုပြန်လည်အသုံးပြုခြင်း။